Hoeveel Barcodes moet ik kopen?

 

Het is een goede gewoonte om voor elk product of productvariatie een andere barcode te krijgen. Dit komt omdat winkels barcodes gebruiken voor twee primaire doeleinden: 1. Barcodes worden gebruikt om de prijs van het product te verkrijgen bij het scannen bij het afrekenen. 2. Barcodes worden gebruikt om de voorraad bij te houden en te beslissen wanneer een artikel opnieuw moet worden besteld.

Dit betekent dat als de retailers alleen barcodes gebruiken voor optie 1, u kunt wegkomen met dezelfde barcode voor 2 productvariaties (dat wil zeggen verschillende kleuren van hetzelfde product), maar als de retailer ook barcodes gebruikt voor optie 2, dan een voor elke productvariatie is een andere streepjescode vereist.

Over het algemeen geven retailers de voorkeur aan producten die gemakkelijk te beheren zijn. Sommige retailers geven er misschien de voorkeur aan om producten niet op te slaan als ze handmatig moeten tellen hoeveel er nog van elke maat over zijn en dienovereenkomstig opnieuw bestellen. Daarom wordt aanbevolen dat u voor elke variant een andere streepjescode hebt.