870-879 barcodenummers

Barcodenummers die beginnen met 870-879 komen rechtstreeks van GS1 Nederland. De enige legale manier om nummers te verkrijgen de starten met 870-879 is door lid te worden van GS1 Nederland. Dit betekent het invullen van hun lidmaatschapsformulieren, deelnamekosten betalen en jaarlijkse lidmaatschapskosten betalen aan GS1, wat erg duur is. GS1 verleent alleen de licentie aan u, waardoor u ieder jaar hun jaarlijkse kosten moet betalen voor de rest van de levensduur van uw product.

Veel mensen denken onterecht dat de eerste cijfers van een streepjescode het land van oorsprong van het product laten zien. De barcodenummers zeggen echter niets specifieks over het land van oorsprong van het product. Het enige wat deze eerste paar nummers aangeven, is het land van oorsprong van de nummers. Dat betekent dat producten die komen uit Nederland elke barcode kan bevatten.

Als u wilt aangeven dat uw product afkomstig is uit/ gemaakt is in Nederland, dan is de beste manier om dit op uw product te vermelden (erop drukken of stickeren). Sommige fabrikanten drukken ook ‘Made in the Netherlands’ direct boven de barcode om klanten te helpen.

De mythe van het streepjescodenummer dat het land van oorsprong van het product toont, is een oude mythe die grondig is ontkracht. Zie dit Snopes-artikel over de oorsprong van deze mythe en een ontmaskering ervan.

Alle barcodes en barcodesystemen zijn gemaakt voor internationaal gebruik, dus er zijn vrijwel geen beperkingen op basis van land van herkomst, wereldwijd. Een aantal specifieke voorbeelden van winkels die beperkingen opleggen voor barcodes vindt u hier.

Wij zijn lid van een internationaal netwerk van barcode verkopers die kopers hebben in meer dan 120 landen die gebruik maken van onze barcodes zonder problemen.

×