ISSN Magazine Barcodes

 

Internationale standaard serienummers zijn de nummers die zijn toegewezen aan alle periodieke publicaties zoals tijdschriften of tijdschriften. Deze nummers worden aangevraagd via een internationale organisatie die alle ISSN-nummers toekent. Als u al een ISSN-nummer hebt, kunt u de barcodeafbeeldingen hier kopen. Als u een ISSN-nummer nodig heeft, kunnen deze hier worden aangevraagd.

Voordat u uw ISSN-barcode koopt, wilt u misschien overwegen in welk formaat uw ISSN-barcode moet worden geleverd.

ISSN-streepjescodes zijn er in 3 hoofdformaten:

1. Het 8-cijferige ISSN-nummer wordt omgezet in een 13-cijferig nummer door aan het begin een 977 toe te voegen, het controlecijfer weg te nemen, twee cijfers (00) aan het einde toe te voegen en het controlecijfer opnieuw te berekenen. Het nummer wordt vervolgens gemaakt als een afbeelding met behulp van EAN-13-symbolen die gemakkelijk kunnen worden gelezen door alle barcodescanners en is in wezen hetzelfde als andere producten met EAN-13-barcodes die naar winkels gaan. In dit geval zou hetzelfde nummer in elke uitgave van het tijdschrift worden afgedrukt.

2. Wederom wordt het 8-cijferige ISSN-nummer omgezet in een 13-cijferig nummer. Deze keer wordt de ’00’ aan het einde echter verschillende keren gewijzigd om elke keer een andere EAN-13-afbeelding te maken. In dit geval zou voor elke uitgave van het tijdschrift een afzonderlijke streepjescode worden gemaakt.

3. Het uiteindelijke formaat omvat het omzetten van het ISSN-nummer op dezelfde manier als optie één, maar in dit geval wordt een extra 2-cijferige supplementcode toegevoegd aan het einde waardoor een 15-cijferig (EAN-13 + 2) nummer wordt gecreëerd. Het supplement verandert voor elke uitgave en kan worden gedaan op maandelijkse (01-12) of wekelijkse (01-52) basis (of op een andere manier die u wenst).

In het UK is het 13 + 2-formaat (optie 3) het meest gebruikelijk. Andere landen neigen meer naar de 13-cijferige formaten (opties 1 en 2). Het is een goed idee om na te gaan in welke winkels u uw tijdschrift hoopt op te slaan om te bepalen welk formaat het meest gebruikt wordt.

Opgemerkt moet worden dat bij opties 2 en 3 meerdere afbeeldingen voor het ISSN-nummer worden gemaakt en dus duurder zijn.

 • Sale!

  ISSN Barcode Afbeeldingen

  Hier kunt u ISSN-streepjescode-afbeeldingen kopen. Deze worden na ontvangst van de bestelling in 5 verschillende formaten (Bitmap, eps., Tiff, Jpeg, PDF) naar u gemaild.

  Voer uw 8-cijferige ISSN-nummer in het gedeelte met aanvullende informatie in wanneer u uw gegevens invult nadat u bent doorgegaan met afrekenen. Geef ook aan of u een alternatief formaat voor uw streepjescode nodig heeft (namelijk 13 + 2).

  Aantal    Prijs per afbeelding
  1  15.00 stuk
  2 12.50 stuk
  3 10.00 stuk
  4 + 8.00 stuk

  Als u een serie ISSN nummers nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op.

  In winkelmandje