Verschil EAN-13 en UPC-A barcodes

In feite zijn UPC-A barcodes een subset van EAN-13 barcodes. Wanneer het eerste cijfer van het EAN-13 nummer een 0 is, dan zullen de streepjescodes van zowel de EAN-13 als de UPC-A (zonder het startcijfer 0) identiek zijn. Het grootste verschil tussen de UPC-A en EAN-13 is dat de nummers onder de streepjescode op een andere plek staan. Beide barcodes kunnen door de meeste scanners gescand worden. 

Difference EAN-13 and UPC-A

Wanneer gebruikt u een EAN-13 Barcodenummer en wanneer een UPC-A Barcodenummer? 

UPC-A barcodes werden van oorsprong gebruikt in de Verenigde Staten, terwijl EAN-13 barcodes werden gebruikt in de rest van de wereld. Tegenwoordig accepteren de meeste winkels verspreid over de wereld barcodes in beide formats. Er kunnen nog wel oudere systemen zijn die alleen of het ene of het andere accepteren. Dit betekent dat als uw product in de Verenigde Staten wordt verkocht, de barcodes in UPC-A de beste zijn, maar als uw product internationaal is of in een ander land dan de VS wordt verkocht, is een EAN-13 barcode het beste. 

Als er sprake is van een winkel die moeite heeft met het lezen van uw EAN-13 of UPC-A-streepjescode, kunnen ze de voorlopende ‘0’ negeren of een voorlopende ‘0’ toevoegen, afhankelijk van het aantal cijfers waar hun, hun de voorkeur voor heeft. Als dit wordt gedaan, zal de streepjescode exact hetzelfde lezen als het tegenovergestelde format (aangezien de balken identiek zijn) en nog steeds wereldwijd uniek zijn.

Zowel de EAN-13 als de de UPC-A barcodes kunnen hier worden gekocht. Als u een UPC-A barcode nodig heeft, geef dit dan aan in het formulirveld ‘aanvullende informatie’ bij het afronden van uw bestelling.