Bedrijfslocaties duidelijk identificeren

Wereldwijd locatienummer—GLN

Heb je een bedrijf, dan heb je ook een GLN.

Global Location Number (GLN eg. Wereldwijd Locatienummer- GLN) is de afgelopen jaren enorm belangrijk geworden. Met een GLN kun je jouw bedrijf duidelijk indentificeren en het nummer toekennen aan logistieke processen. Je klanten kunnen de locatie van je bedrijf onderzoeken en vertrouwen winnen.

Het wereldwijde locatienummer voldoet aan al deze vereisten. Het enige wat er gedaan hoeft te worden, is de relevante locatie-informatie in een database op te slaan – als Barcode Nederland klant in de “International Barcode Registry” of als GS1-klant in de GS1 GEPIR-database.

Houd er rekening mee dat:

Aangezien onze nummers uit de GS1 vrij verhandelbare nummerreeks komen, worden de gegevens in de GS1 klantendatabase niet bijgewerkt en daar weergegeven met de recente eigenaren.

De GLN van Barcode Nederland is 0725765257208 en is als zodanig geregistreerd in barcodesdatabase.org. Je kunt onze GLN voor testdoeleinden bij jouw retailpartner indienen om er zeker van te zijn dat deze door hun wordt geaccepteerd.

 • Global Location Numbers (GLN)

  GLN-nummers kunnen hier gekocht worden – zodra we de bestelling hebben ontvangen, sturen we je een e-mail met jouw GLN-nummer.

  Aantal Stukprijs
  1  20 stuk
  2  18.5 stuk
  5 +  17 stuk

   

  In winkelmandje

Als bedrijf een adrescode nodig?
Met het 13-cijferige nummer kunnen bedrijven hun locatie duidelijk identificeren. Het GLN-nummer vervangt zowel leveranciersnummers – voorheen bekend als ILN – als adresgegevens. Als er meerdere vestigingen of dochterondernemingen zijn, kunnen deze ook worden geïdentificeerd met een 13-cijferige GLN. Om logistieke processen te vereenvoudigen, kennen sommige bedrijven zelfs aparte GLN-nummers toe aan hun goederen bij het opritten.

Voordelen van de GLN ten opzichte van klassieke adresgegevens en leveranciersnummers:

 • minder foutgevoelig
 • weinig ruimte nodig
 • wereldwijd beschikbaar
 • duidelijk, geen gevaar voor verwarring
 • gemakkelijk in kaart te brengen met behulp van een streepjescode
 • geschikt voor verwerking in digitale goederenbeheersystemen

GLN-nummers en hun belang
Veel winkels vereisen het bestaan ​​van een GLN-nummer. Wanneer het nummer eenmaal ingevoerd is in het systeem vermindert het de administratieve inspanning en magazijnlogistiek enorm. Als producten en pallets duidelijk zijn gemarkeerd met barcodes, onthult een enkele scan alle relevante informatie. In digitale goederenbeheersystemen is het GLN-nummer meestal een verplicht veld. De afhandeling verschilt echter van bedrijf tot bedrijf, zelfs van regio tot regio binnen het bedrijf.

Mocht u vragen hebben over onze GLN-nummers neem dan gerust contact met ons op.